Zondag 5 juli Koningschieten 2015 van het St BarbaraGilde

Op zondag 5 juli 2015 gaat het St. BarbaraGilde voor de 249e keer naar de schutsboom in haar 300-jarige geschiedenis. Normaal wordt de dag gestart met een Heilige Mis makv1ar door wijzigingen in de parochie is deze maand op de eerste zondag van de maand geen mis. Na het afhalen van onze huidige koning, Gerard van Tienen, zal het gilde kort halt houden bij de Mariakapel en daar hun kerkelijke betrokkenheid tonen. Vervolgens trekken de gildebroeders- en zusters naar het evenemententerrein om uit te maken wie Koning in 2015 wordt.

Na een spannende eindstrijd, met vele kanshebbers, schoot Gerard van Tienen zich in 2014 met een wel gemikt schot wederom tot Koning. Ook dit jaar zal het weer spannend worden. Alle gildebroeders-en zusters staan te popelen om Gerard op te volgen. Het zal echter vooral Gerard zijn die zijn uiterste best zal doen. Hij kan voor de derde keer op rij de vogel er vanaf schieten en daarmee zich tot Keizer kronen. Als hem dit lukt heeft het gilde na jaren weer een Keizer.
Verder is het een genoegen u te kunnen meedelen dat dhr. Han Lavrijssen, voorzitter van de “Dorpsraad” Sint Hubert, zich bereid heeft verklaard om met het 1e schot de vogel uit zijn “lijden” te “verlossen”.

Het volledige programma is als volgt:
zondag 5 juli
11.00 uur: verzamelen bij Ad Schuurmans
11.35 uur: afhalen Koning
12.00 uur: Overdenking bij de Mariakapel
12.15 uur: gezamenlijk vertrek naar het gildeterrein
12.15-12.45 uur: inschrijving en loting schutters op het schietterrein
12.30 uur: ontvangst Ereschutter, dhr. Han Lavrijssen
12.45 uur: verjagen der boze geesten
13.00 uur: aanvang Koningschieten
??.?? uur: huldiging Koning op het gildeterrein en  tocht door Sint Hubert
??.?? uur: gezellige afsluiting met barbecue

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker