Verrassende winnaar Kruisboog-koning-schieten St BarbaraGilde.

Koningin Anna-Marie Verberk

Met Pasen voor de deur sloot het St BarbaraGilde op vrijdag 19 april 2019 het winterseizoen af met het jaarlijkse kruisboog-koning-schieten.

Elk jaar blijkt weer dat het om beurten schieten heel anders is dan de 10 schoten die men normaal in de competitie achterelkaar schiet. Het elke keer opnieuw opstellen en de juiste positie innemen vraagt om extra concentratie. Dit was na 5 rondes snel duidelijk waarbij enkel schutters volledig de mist in gingen. Hierdoor eindigde Wil Dekkers met slechts 63 punten als laatste. Voor Wil een zeer matige score daarbij mag wel worden vermeld dat Wil deze avond de enige schutter was die een 10+ wist de score.
Door de mindere scores konden nog maar 4 schutters aanspraak gaan maken op de titel. Er ontstond een zenuwspelletje tussen Ad Schuurmans, Martien Strijbosch, Anna-Marie Verberk en Tiny Verberk. Tiny en Ad konden hun boog niet langer goed stil houden waardoor de strijd zich toespitste tussen Anna-Marie en Martien. Het was uiteindelijk Anna-Marie die met 91 punten alle mannelijke concurrenten versloeg door Martien 3 punten voor te blijven. Een knappe prestatie die past in de vooruitgang die ze in de competitie heeft laten zien.

Naast het Kruisboog-Koning schieten was tevens de prijsuitreiking van de competitie. Ad Schuurmans stak met een gemiddelde van 9.39 uit boven de rest en bleef daarmee in het bezit van de Wim van Tienen wisseltrofee. Eindstand: 1 Ad Schuurmans, 2 Tiny Verberk, 3 Anna-Marie Verberk. De rode lantaarn was voor Huub Raijmakers die, geplaagd door gezondheidsproblemen, dit jaar in mindere doen was.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

15 december 2023
Kruisboog schieten

22 december 2023
Kruisboog schieten

05 januari 2024
Kruisboog schieten

12 januari 2024
Kruisboog schieten

02 februari 2024
Kruisboog schieten

16 februari 2024
Kruisboog schieten

01 maart 2024
Kruisboog schieten

15 maart 2024
Kruisboog schieten

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker