Vaandrig Willy Dekkers overleden

Op maandag 3 januari 2022 is de drager van ons hoofdvaandel, Willy Dekkers, overleden. Willy was sinds 1990 lid van het St BarbaraGilde. Hij hield niet van poespas, doe maar gewoon was meer zijn levens stijl.

Uiterlijk vertoon deed hem niet veel maar dat werd anders als hij in zijn gilde pak aantrad. Alles moest piek fijn in orde zijn. Als vaandrig droeg hij elke keer met trots ons hoofdvaandel. Naast vaandrig maakte Willy zich geliefd door te zorgen voor de innerlijke mens. Bij veel activiteiten kon het gilde rekenen op de kook en/of bak kunsten van Willy. We zullen ze gaan missen: de zelfgemaakte soep, de hapjes, gebak of een koekje, en niet te vergeten de door Willy gebakken overheerlijke braadworst met jus tijdens de winterteer.

Ook als klusser maakte hij zich nuttig. Tijdens de renovatie van onze clubunit op het gilde terrein was hij schilder en als manusje van alles was hij breed inzetbaar.

Tijdens de wake op vrijdagavond vormde het St BarbaraGilde een erewacht waarna op zaterdag 8 januari 2022 het gilde aanwezig was bij het afscheid van Willy. Ondanks de beperkingen door de corona regels, werd het gilde in de gelegenheid gesteld om op traditionele wijze, met Gilde-eer, afscheid te nemen. Of het toeval was of door Willy gearrangeerd zal nooit duidelijk worden. Na het verlaten van de afscheid locatie, waar Willy was overvendeld en door de familie was uitgezwaaid, reed de rouwauto op weg naar het crematorium, plots achter de afmarcherende gilde stoet. Snel werd een erehaag gevormd zodat het gilde een laatste groet mocht brengen toen Willy Sint Hubert verliet.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker