Tiny Verberk viert 50 jarig jubileum St.BarbaraGilde

Op 16 maart vierde Tiny Verberk zijn 50 jarig jubileum bij het St.BarbaraGilde in Sint Hubert

Wat Tiny allemaal voor het gilde gedaan heeft in de afgelopen vijftig jaar is niet zo eenvoudig te benoemen. Gemakkelijker zou het zijn te benoemen wat hij niet gedaan heeft voor het gilde! Binnen het gilde heeft hij laten zien dat hij een alleskunner is. Jarenlang had hij een bestuursfunctie en heeft hij mede gezorgd dat het gilde weer een grote bloei doormaakte.

Op zijn 16e werd Tiny lid van het gilde. Helaas was dat van korte duur, want zoals wel vaker gebeurde, moest het gilde in gaan slapen. In 1983 werd het gilde opnieuw leven ingeblazen en was Tiny er meteen bij om samen met de andere gildebroeders de draad weer op te pakken. Er werden al snel weer activiteiten opgezet. Ook kon het gilde na enige tijd weer lid worden van Kring Schuttersgilden Land van Cuijk. Tiny heeft er ook mede voor gezorgd dat het gilde in nieuwe kostuums gestoken werd en dat de gildeattributen fors werden uitgebreid waaronder enkele hele bijzondere. Zelfs voor een nieuw hoofdvaandel reed hij twee keer open neer naar Polen. We kunnen van Tiny met recht zeggen dat hij een hele gepassioneerde gildeman is.

Over de functies van Tiny binnen het gilde kunnen we alleen maar zeggen dat hij alles aangepakt heeft maar zijn Koningstitel in 2015 was voor hem persoonlijk veruit het belangrijkste. Tiny was van bestuurslid tot klusjesman op het terrein, van organiseren van een jubileumfeest tot het regelen van een begrafenis van een gilde lid, van het oprichten van de afdeling kruisboogschieten tot de commandant functie vervullen op gildedagen. Vooral dat laatste was en is nog steeds zeker geen gemakkelijke opdracht. Om alle gildebroeders en gildezusters in de maat te laten lopen en te zorgen dat ze hun taken goed doen, vereist veel aandacht en een serieuze houding van de commandant. En dat laatste staat Tiny op het lijf geschreven. Als het er op aan komt altijd serieus. Maar daarbuiten is Tiny altijd de eerste als er een feestje gevierd moet worden. En zelfs dan zorgt hij samen met de anderen dat het de gildebroeders en gildezusters aan niets ontbreekt.

Voor dit alles, en zeker ook voor wat we nu vergeten zijn, willen we Tiny bedanken voor zijn goede samenwerking en jarenlange inzet voor het gilde. We hopen dat hij dit nog lang mag blijven doen, zodat we samen met hem nog jarenlang mogen genieten van ons prachtige St.BarbaraGilde.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker