Tiny Verberk nieuwe Koning St BarbaraGilde

Het was zondag 19 mei 2024 een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Meerdere schutters maakte kans op de titel. Met de onweersbijen in aantocht zat het tempo er goed in maar de vogel bleek toch weerbarstiger dan gedacht. Met een wel gemikt schot trof Tiny de vogel op een zwakke plek waardoor deze in meerdere stukken naar beneden kwam.

Met luide trom werd de scheidende koning Gerrit Nabuurs  aan de Zandbergseweg opgehaald. Omdat Gerrit minder goed ter been is werd deze keer gekozen voor een nieuw vervoermiddel, de duo fiets van de Zorgschakel, een soort koets 2.0. Vervolgens trok het gilde naar de Mariakapel voor een overdenking en het aansteken van de gildekaars. Vervolgens toog het gilde naar het gildeterrein.

Op het gildeterrein aangekomen genoot het geheel van een goede lunch. Om 13.00 uur was de ontvangst van de ereschutter Aloys Dekkers, Superbok van Sint Hubert in 2024.  Nadat de boze geesten waren verdreven door 3 keer rond de boom te trekken verloste Aloys de vogel met een wel gemikt schot uit zijn “ lijden”. Dit jaar bleek de vogel meer weerstand te bieden,  gaande het schieten bleek dat deze zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Er waren 222 schoten nodig om de  houten vogel naar beneden te halen. Tiny Verberk was de gelukkige. Hij mocht met een slim schot de vogel van de boom schieten. Deze 256ste keer schieten voor de titel van Koning van het St BarbaraGilde betekende voor Tiny zijn 2e Koningstitel.

Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning werd de dag afgesloten met een gezellige en heerlijke BBQ.  Doordat het ondertussen flink was gaan hozen was het gilde blij dat voor de BBQ gebruik mocht worden gemaakt van de accommodatie van de tennisclub.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker