St BarbaraGilde Sint Hubert organiseert jaarvergadering van “Kring Land van Cuijk” met afscheid van Karel van Soest

Op zaterdag 25 februari 2023 houden de gilden van “Kring Land van Cuijk” hun jaarvergadering.

De jaarvergadering wordt elk jaar door een ander gilde georganiseerd dit jaar, verzorgt het St BarbaraGilde uit Sint Hubert het programma.

Tijdens de jaarvergadering wordt afscheid genomen van Karel van Soest. Karel was 10 jaar voorzitter van de gilden van ”Land van Cuijk” Daarnaast was hij dus ook 10 jaar in het federatiebestuur, voorzitter van de stichting 75 jaar bevrijding Nederland, de Nederlandse Molenstichting en bovenal 18 jaar burgemeester van de toenmalige gemeente Boxmeer.

De afgevaardigde van de diverse Gilden zijn vanaf 09.00 uur welkom in het gemeenschapshuis de Jachthoorn aan de Weth. Lemmenstraat 13 te Sint Hubert.

Om 10.15 uur vertrekken de gilden in optocht naar de kerk van Sint Hubert. Door de diverse gilde kostuums is dit altijd weer een kleurrijke vertoning.

In de Heilige Hubertus en Barbara kerk volgt een Gilde-mis met als voorgangers Pastoor Rene Aarden en Pastor Bas van Dijk.

De Gilde-mis is voor iedereen toegankelijk.

Na de dienst gaan de gilden weer naar het gemeenschapshuis voor de middagpauze met een koffietafel.

Vanaf 13.00 uur begint de jaarvergadering waarin afscheid wordt genomen van dhr Karel van Soest.

Tijdens de pauze van de jaarvergadering wordt door het St BarbaraGilde een korte presentatie gegeven over de eerste gilde-dag in 1934. Deze vond plaats in Sint Hubert.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker