St BarbaraGilde Sint Hubert op het Europese schutterstreffen te Peine, Duitsland

Peine 2015Een kleine afvaardiging van het St BarbaraGilde was van 28 t/m 31 augustus in Peine aanwezig bij het Europese Schutterstreffen dat elke 3 jaar ergens in Europa wordt georganiseerd. Samen met het St Antoniusgilde uit Escharen hadden ze op slechts enkele kilometers van het evenemententerrein een prima onderkomen gevonden. Dat was mogelijk omdat Escharen al vroegtijdig, 2 jaar geleden, plaats had gereserveerd bij 2 kleine hotelletjes in Meerdorf en Wendesse.

Het was weer een geweldig feest dat op grote belangstelling kon rekenen. Naast diverse activiteiten en optredens was de zaterdag gereserveerd om te strijden voor de Europese Koningstitel. Meer dan 200 Koningen uit diverse landen begonnen op 8 banen aan de strijd om de begeerde titel. Het lukte Koning Theo Nabuurs van Escharen en Koning Tiny Verberk van Sint Hubert niet om door de voorronde te komen. Beide hadden graag deelgenomen aan de finale, net als de overige 40 gelukkige kandidaten. Het was ten slotte Josef Lohninger uit Oostenrijk die met de eer ging strijken.

Op zondag had de grote opmars door Peine plaats. Het werd een optocht waar geen eind aan leek te komen.  Met zo’n 13.000  deelnemers en 80.000 bezoekers was het 18e Europees treffen weer een geweldig succes. Een TV ploeg van de NDR heeft een volledige reportage van de optocht gemaakt. Je kunt deze bekijken op: http://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/braunschweig_harz_goettingen/Festmarsch-in-Peine-Teil-1,peine224.html  De leden van het St BarbaraGilde passeren in deel 1 rond de 57e minuut de camera.

Naast de vele positieve reacties en de vele fotoverzoeken was er ook nog een succesje voor het gilde uit Sint Hubert. Na de optocht werd koning Tiny Verberk geïnterviewd door een reporter van de Peiner Allgemeine Zeitung. Tot zijn verbazing stond hij en zijn kleine afvaardiging, met foto,  maandagochtend in het dagblad van deze streek.  Klik hier voor foto’sKrantenartikel Peiner Algemeiner zeitung

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker