St BarbaraGilde plant jubileumboom

Eindelijk is het zo ver. Met het 300 jarige jubileum in 2015 had het Sint Huberts gilde het plan opgepakt om als aandenken aan dit heugelijke feit een jubileumboom te planten. Een mooi voornemen dat toch moeilijker te realiseren bleek dan gedacht. Voor het planten van deze boom is openbare ruimte nodig.

In goed overleg met de gemeente Mill en Sint Hubert is nu eindelijk de locatie voor de boom vast gesteld. De jubileumboom gaat als vervanger dienen van de gestorven kastanjebomen op het plukveld dat ligt tussen de Past. Jacobstraat en de Kievitsdwarsweg.

Het gilde heeft de keuze laten vallen op een rode beuk, een boom die een paar honderd jaar oud kan worden. Het is mooi dat de gildeboom nog decennia lang de verbondenheid van het St BarbaraGilde met Sint Hubert kan symboliseren.

Het St BarbaraGilde nodigt iedereen uit om bij het planten van de boom aanwezig te zijn. De inmiddels goed gevormde gildeboom krijgt zaterdag 18 maart 2017 om 15.00 uur zijn plek in Sint Hubert op het plukveld tussen de Past. Jacobsstraat en de Kievitsdwarsweg.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker