St BarbaraGilde bij installatie Pastoor JamesKlik hier voor foto en artikel Gelderlander

Zondag 3 oktober 2021 was een bijzondere dag voor de Parochie de Goede Herder. Bewoners uit Haps, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Mill waren massaal in de kerk van Mill aanwezig om de installatie van hun nieuwe Pastoor James bij te kunnen wonen.

Het St Nicolaasgilde uit Haps en het St BarbaraGilde uit Sint Hubert hadden de eer om de nieuwe Pastoor en zijn kerkgezelschap te begeleiden naar het altaar. Ondanks de miezerige regen trok het gezelschap vanaf de sacristie buitenom naar het altaar.  Het is altijd een indrukwekkend gebeuren als het gilde met slaande trom de kerk betreedt.

Tijdens de installatie gaf pastoor James aan dat hij het een eer vond om deze parochie voor te gaan,  hij vindt het een uitdaging om dit goed in te vullen. De bevestiging van de installatie werd door de kerkgangers met een daverend applaus ontvangen.

Door het slechte weer werd er voor gekozen om het over vendelen binnen in de kerk te houden en met een ere haag voor de deur van de sacristie werd de dienst afgesloten.

De samenwerking tussen de gildes van Haps en Sint Hubert verliep geolied door de deskundige begeleiding van de commandant van Haps. Een prettige samenwerking waar we in de toekomst mogelijk vaker gebruik van moeten maken. Foto’s LOM Mill

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker