Martien Strijbosch Koning op de kruisboog

Vrijdag 15 april 2022 was het St BarbaraGilde weer voor het eerst, na 2 jaar corona, sportief actief. Er kon eindelijk weer gestreden worden om de titel Koning op de kruisboog. Bij deze discipline schieten de schutters met een kruisboog op een schietschijf die op 10 meter afstand staat.

Doordat ze lang niet hadden geschoten namen de 8 schutters wat onwennig hun kruisboog in de hand. De eerste pijlen kwamen dan ook verspreid over de kaart terecht waarbij de roos in het midden aardig ontzien werd. Na 3 proefschoten brandde de strijd los.Oud Koning Anna-Marie Verberk opende de wedstrijd waarna de overige schutters om beurten hun pijl afvuurde. Het telkens opnieuw de juiste positie innemen om geconcentreerd de pijl af te kunnen schieten maakt  het daarbij extra moeilijk.

Het lange stilliggen was terug te zien in  de scores, deze bleven dan ook achter bij de resultaten uit het verleden.

Na 7 schoten had Martien Strijbosch een aardige voorsprong genomen op zijn concurrenten, hij leek dan ook simpel op de overwinning af te stevenen. In zijn laatste beurt ging het echter mis en schoot Martien slechts een 7 terwijl zijn directe concurrent, Tiny Verberk, een 10 schoot. Martien en Tiny eindigde daardoor allebeide op 86 punten. Doordat ook hun scores van tienplus en tienen gelijk waren moesten ze afkampen voor de titel. Martien hield zijn zenuwen het beste onder bedwang en wist de iets eerdere al zekere lijkende titel alsnog binnen te halen.

Het St BarbaraGilde feliciteert Martien met zijn Koningschap op de kruisboog.

Het volgende optreden van het St BarbaraGilde is tijdens de dodenherdenking op 4 mei in Mill.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker