In 2020 geen Koningschieten bij het St BarbaraGilde uit Sint Hubert

Zoals zo veel evenementen heeft het St BarbaraGilde zich ook genoodzaakt gezien om het Koningschieten een jaar uit te stellen. Ondanks de ruimere coronaregels voor verenigingen vindt het bestuur het onverantwoord om dit jaarlijkse evenement door te laten gaan. In het verleden is het Koningschieten alleen in oorlogstijd niet doorgegaan omdat het gilde destijds geen wapen mocht bezitten.

Volgens de coronaregels zou een kleinschalige wedstrijd georganiseerd kunnen worden. Dit vraagt echter veel extra maatregelen. Door de beperkte ruimte in het clubhuis is afstand houden bijna niet mogelijk. Ook zou na elke schutter het geweer moeten worden gereinigd tevens zou de geweer-lader beschermende kleding moeten dragen. Dit terwijl bijna alle leden, gezien hun leeftijd, binnen de corona risicogroep vallen. Al met al een onwaardig gebeuren rond het Koningschieten.

Om het komende jaar niet zonder koning te komen zitten heeft het bestuur aan de huidige koning Anna-Marie Verberk gevraagd of ze deze taak voor nog een jaar op zich wil nemen. Anna-Marie heeft hier positief op gereageerd en blijft nu koning tot het volgende koning schieten in 2021.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker