Het St BarbaraGilde heeft Barbaraviering en neemt deel aan de Hobby-Doewat Manifestatie Mill

Koningsplaat-geknipt3Zondag 5 oktober 2014 viert de parochie St Hubertus en Barbara, uit Sint Hubert het jaarlijkse Barbarafeest. Normaal wordt Barbara op 4 december herdacht. Doordat begin december de aandacht vooral gaat naar het

Sinterklaasfeest en de advent vieringen heeft Pastor Bogers enkele jaren geleden gekozen om de eerste zondag van oktober stil te staan bij wie, wat en waarvoor Barbara staat. Aangezien de heilige Barbara ook de patroonheilige van het Sint Huberts gilde is wordt de viering met gilde eer gehouden.

Volgens traditie zouden de gildebroeders en –zusters na de viering naar het schietterrein trekken om gezamenlijk te lunchen en te strijden wie de meeste klosjes van de schutsboom naar beneden kan halen. Dit jaar gaan we echter naar Mill.

Om het St BarbaraGilde te promoten wordt een stand van het gilde ingericht op de Hobby-Doewat Manifestatie in de Looierij te Mill. Het St BarbaraGilde is het enige actieve gilde binnen de Gemeente Mill en Sint Hubert. In de stand kan men kennis nemen van het gildewezen en in het bijzonder van de activiteiten van het St BarbaraGilde. Mocht je interesse hebben om nader kennis te maken met deze activiteiten kun je daarover afspraken maken bij de stand van het gilde.

Een van de activiteiten van het St BarbaraGilde is het beheer van het evenemententerrein in Sint Hubert. Namens de medegebruikers heeft het gilde ingeschreven voor het Fonds Maatschappelijke Betrokkenheid van de Rabobanken en dit heeft een nominatie voor een prijs uit het Fonds opgeleverd. Mocht u zondag niet op de Hobby-Doewat Manifestatie aanwezig kunnen zijn en draagt u het gilde toch een warm hart toe, stem dan tijdens de ledenbijeenkomst van de Rabobank op ons project.

 

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

01 maart 2024
Jaarvergadering en Winterteer

01 maart 2024
Jaarvergadering en Winterteer

02 maart 2024
Jaarvergadering Kring land van Cuijk

15 maart 2024
Kruisboog schieten

23 maart 2024
Potgrond actie

29 maart 2024
Kruisboogkoning schieten

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker