Het mysterie “verdwenen pijl” opgelost.

IMG-20140912-WA0001Tijdens een van de eerste avonden van het schieten met de kruisboog verdween om mysterieuze wijze een pijl. Bijna een jaar later komt de uitbater, Harm van Mil van café Difference, met een zeer bijzondere ontknoping van het mysterie.

Het is eind november 2013. De schutters maken zich op voor de volgende beurten van het schieten. Ervaren zoals iedereen is, leggen de schutters zelf de pijl op de boog. Hierbij staan ze vanzelfsprekend wel al richting doel. Vervolgens mikken ze op de roos. Hierbij ging het bij een van de schutters mis. Nog voordat hij door het vizier keek raakte hij per abuis de trekker waardoor de pijl werd afgeschoten. Op het geluid van de inslag afgaande moest de pijl iets van ijzer hebben geraakt. Dat was best mogelijk want boven de doelen hangt een rail met allerlei attributen van de discotheek.

Met man en macht werd er gezocht maar waar men ook keek alle inspanningen bleken te vergeefs. Ook de weken die volgden konden de gildebroeders en -zusters het niet nalaten om te speuren naar de pijl. Nu is duidelijk waarom men geen spoor van de pijl kon ontdekken. Bij het onderhoud van de disco installatie heeft Harm de pijl aangetroffen IN een lamp. Op onverklaarbare wijze is de pijl in de lamp terecht gekomen zonder daarbij schade aan te richten. Volgens Harm is de pijl aan de zijkant op een naad naar binnen geglipt waarbij slechts een klein krasje op de kap als zichtbare schade is aangetroffen. Ook binnen in de lamp heeft geen schade plaatsgevonden. Als bewijs heeft Harm enkele foto’s gemaakt van zijn wonderbaarlijke vondst. Daarvoor wil het Gilde Harm dan ook hartelijk bedanken. Zie foto’s

Een bijzondere en markante gebeurtenis in het bijna 300 jarige bestaan van het St BarbaraGilde.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker