Gildeboom vanaf nu herkenbaar

Foto Marco vd Broek

Ter ere van het 300 jarig bestaan heeft het St BarbaraGilde uit Sint Hubert op het plukveld, tussen de Kievietsdwarsweg en de Past. Jacobsstraat, een rode beuk als jubileumboom geplant maar deze mooie jonge beuk was niet herkenbaar als jubileumboom. Op zaterdag 18 januari 2018 is daar verandering in gekomen. Onze Koning Ad Schuurmans schonk het gilde een mooie plaquette om bij de boom te plaatsen zodat iedereen kan zien waarom deze boom daar is geplant. Een extra mooie geste omdat de partner van Ad, Dorette Schuurmans, een van de initiatiefneemsters was voor het planten van de jubileumboom. 

 

Foto Marco vd Broek

Zoals op de plaquette te lezen is staat een beuk voor standvastigheid en kracht. Daarnaast staat een beuk ook voor warmte, troost, creativiteit, doorzettingsvermogen en zorgzaamheid. Allemaal eigenschappen die in de genen van het St BarbaraGilde zitten. In een mooie toespraak werden deze eigenschappen onderstreept met actuele zaken van het gilde.

Door het gilde vaandel van de plaquette te verwijderen werd deze door het echtpaar Schuurmans onthuld. Een mooie aanvulling bij deze markante boom die nog decennia langs de toegangsweg van Sint Hubert valt te bewonderen.  Zie foto’s Marco vd Broek

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker