Gerrit Nabuurs nieuwe Koning van het St BarbaraGilde

Nadat de scheidende Koning Ad Schuurmans was opgehaald aan de Past Jacobsstraat trok het gilde naar de kerk voor het bijwonen van de Heilige Mis. Pastor Bas van Dijk had een extra woord van aandacht voor het gilde. Na de dienst sloot hij zich aan bij het gilde om als Ere Schutter de hele dag mee te maken. Hiermee was bij het Koning schieten een grote “geestelijkheid” aanwezig want naast Bas is onze 1e deken, Boris Chapchal, geestelijke van de Orthodoxe kerk in Sint Hubert.

Het werd zondag 24-6-2018 een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Kansen waren er voor iedereen. Het drukkende weer zorgde voor oplopende zenuwen waardoor je in de laatste beurten de spanning kon voelen.

Nadat de vogel uit zijn lijden was verlost door Pastor Bas van Dijk van de “Goede Herder” Mill e.o., bleek dat de mooi geschilderde vogel zich niet zo maar gewonnen wilde geven. Er waren 212 schoten nodig om de vogel naar beneden te halen. Gerrit Nabuurs was de gelukkige. Hij mocht de laatste stukjes van de boom schieten nadat de vogel door alle schutters helemaal tot spaanders was geschoten. Voor Gerrit was dit de 3e Koningstitel, het was hem in 2004 en 2010 ook al gelukt.

Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning werd de dag afgesloten met een gezellig treffen.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker