Gerrit Nabuurs nieuwe Koning St BarbaraGilde

Het was zondag 28 mei 2023 een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Meerdere schutters maakte kans op de titel. Onder een aangenaam zonnetje kon je de spanning voelen. De laatste schutters waren even kansrijk met Gerrit Nabuurs als uiteindelijke winnaar.

Met luide trom werd de scheidende koning Gerard van Tienen aan de Grootvenseweg opgehaald. Vervolgens trok het gilde naar de Kerk van de HH Hubertus en Barbara, na de dienst maakte het gilde een korte stop bij de Mariakapel voor een korte overdenking en het aansteken van de gildekaars. Vervolgens toog het gilde naar het gildeterrein. Op het gildeterrein aangekomen genoot het geheel van een goede lunch.

Om 13.00 uur was de ontvangst van de ereschutter Bouke de Bruin, 1e Locoburgemeester en wethouder van de gemeente Land van Cuijk. Zij nam deze taak op zich als waarneemster van burgemeester Marieke Moorman.  Nadat de boze geesten waren verdreven door 3 keer rond de boom te trekken verloste Bouke de vogel met een wel gemikt schot uit zijn “ lijden”. Dit jaar leek de vogel minder weerstand te bieden maar gaande het schieten bleek dat deze zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Er waren toch nog 166 schoten nodig om de  houten vogel naar beneden te halen. Gerrit Nabuurs was de gelukkige. Hij mocht met een slim schot het laatste stuk van de boom schieten. Voor de 83 jarige Gerrit is dit de 4e  Koningstitel.

Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning werd de dag afgesloten met een gezellige en heerlijke BBQ.  

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker