Gerrit Nabuurs benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

Zondag 2 oktober 2011, vond de Barbaraviering plaats in de Hubertuskerk in Sint Hubert. Uiteraard was ook het St. Barbaragilde hierbij aanwezig. En zoals gewoonlijk de laatste jaren werd de eucharistieviering afgesloten met het Gildelied, welke geschreven is door Gerrit Nabuurs. In het geheim echter waren er al voorbereidingen getroffen om de seizoenafsluiting van het Gilde extra glans te geven.

Zo werd burgemeester Hans Verheijen uitgenodigd voor het traditionele klosjesschieten. Verwelkomd door commandant Tiny Verberk nam de burgervader meteen het woord en riep Gerrit op uit te treden uit de groep Gildebroeders en Gildezusters.

Als ereschutter had hij in juli de vogel uit zijn lijden mogen verlossen en het verbaasde hem ten zeerste dat de inschrijving van de nieuwe Koning in het Koningsboek niet erg traditioneel was.
Na overleg met het gemeentebestuur werd besloten het Gilde een zeer speciale vulpen te schenken welke door Gerrit Nabuurs uitgepakt mocht worden.

Daarna merkte de burgemeester op dat hij niet voor een vulpen naar het Gildeterrein was gekomen. Vol lovende woorden werd vervolgens Gerrit Nabuurs toegesproken in het bijzijn van een grote publieke belangstelling.

“Heer Nabuurs”, zo sprak hij. “Jij hebt als erg ondernemend persoon, een speciale plek verworven binnen de Sint Hubertse gemeenschap, maar ook daarbuiten. Al meer dan 15 jaar zorg jij voor je broer Peter, je bent lid van de jagersvereniging, lid van milieuvereniging Maasvallei en nog veel meer die ik hier niet kan benoemen. Het is mij een grote eer om U, heer Nabuurs, te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau”.

Vervolgens werd bij Gerrit de hierbij behorende onderscheiding opgespeld en de daarbij behorende oorkonde overhandigd. U zult begrijpen dat Gerrit het niet helemaal droog kon houden maar ook menig ander moest een traantje wegpinken.
Vervolgens werd Gerrit door iedereen van harte gefeliciteerd en op verzoek van de burgemeester werd door Gerrit nogmaals het Gildelied voorgezongen.

Hierna nam nog even broer Peter het woord en attendeerde de burgemeester er op dat hij nog erg veel dingen was vergeten.
Ook memoreerde hij nog het prachtig gelegen evenemententerrein met het daarbij behorende Gilde annex Schutterij-terrein waar men nog behoefte heeft aan een aantal voorzieningen.

Hierna werd de bijeenkomst besloten met een receptie, aangeboden door het Gilde.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker