Gerard van Tienen schiet zich in 2014 wederom tot Koning

Voor het echter zo ver was, werd het schieten, door het overvloedige hemelwater, kort uitgesteld. Rond 13.30 uur trok het gilde naar de schutsboom alwaar Burgemeester Antoine Walraven als Ereschutter de “vogel” uit zijn “lijden” verloste.

Met een verrassende ontknoping kwam aan het Koning schieten van het St BarbaraGilde plotseling een eind. Gerard van Tienen was op zondag 19 juni 2014 vol van de gedachte dat hij zich weer tot Koning zou gaan schieten. Vooraf zei hij dat de “vogel” na 168 schoten er af zou gaan, met het 172ste schot werd de strijd beslecht. Aangezien enkele schutters jammerlijk naast de “vogel” schoten, is het best mogelijk dat het laatste schot de 168ste treffer is geweest.

Toen Gerard voor zijn schietbeurt naar de schutsboom liep zag het er echter nog niet naar uit dat de “vogel” zou gaan vallen toch riep Gerard gekscherend, “Als jullie hem er niet afschieten zal ik het zelf maar doen”. Als maker van de “vogels” zou hij enige voorkennis kunnen hebben maar ook hij weet van te voren niet welke “vogel” deze zondag gebruikt zou gaan worden. Toch wist Gerard de “vogel” op het juiste punt te raken waardoor deze in stukken brak. Het is al weer bijna 50 jaar geleden dat een schutter 2 jaar op een rij het Koningschap wist te veroveren. Met deze 2 titels op zak, maakt Gerard volgend jaar kans om zich tot Keizer te schieten.

Het bestuur en leden van het St BarbaraGilde feliciteren Gerard van Tienen met zijn koningstitel en wensen hem een geweldig koningsjaar.

Ondanks de buien was het een geslaagde dag die werd afgesloten met een gezellige barbecue waarbij, onder het genot van een drankje, werd genoten van het goede resultaat van Oranje.

Het volgende optreden van het St BarbaraGilde is op zondag 25 augustus 2014 tijdens de Gilde dag in Oeffelt.

Doordat in de andere kerkdorpen van de gemeente Mill & Sint Hubert geen gildes actief zijn, is het voor alle inwoners van de gemeente mogelijk om lid te worden van het St BarbaraGilde  uit Sint Hubert.

Meer  Foto: Rini Cornelissen

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker