Gerard van Tienen nieuwe Koning kruisboogschieten 2013.

Op 2e Pinksterdag werd in de zaal van café Difference het kruisboog Koningschieten, door het St BarbaraGilde uit Sint Hubert, gehouden. Deze wedstrijd had op Paaszaterdag moeten plaatsvinden maar door een misverstand over de beschikbaarheid van de zaal kon deze toen niet door gaan.

Om 14.00 uur werden de gildebroeders en -zusters ontvangen met koffie en over heerlijke cake, gebakken door Wil Dekkers.

Na de loting voor de schietvolgorde moest worden geloot met welke verenigingsboog geschoten zou gaan worden. Niet iedereen was even blij met de uitkomst, maar door deze uitkomst zou de strijd veel opener worden. Allen kregen nog de mogelijkheid om een aantal keren in te schieten voordat de wedstrijd over 10 schietbeurten zou starten.

Er ontstond een felle strijd waarbij een 4 tal schutters gelijk op gingen. Met slechts nog enkele schietrondes voor de boeg leek de strijd in het voordeel van Ad Schuurmans uit te gaan vallen. Hij had al een aardige voorsprong maar met een slecht 7e schot gooide hij de strijd weer volledig open.

Het was uiteindelijk Gerard van Tienen die zijn zenuwen het beste onder controle had. Met een vaste hand wist hij de strijd, met 2 punten voorsprong, in zijn voordeel te beslechten.

Nadat Gerard was gehuldigd door onze nieuwe voorzitter, Dorette Schuurmans, hadden de gilde leden nog een gezellige afsluiting bij de Diff. (zie ook fotoalbum)

Zaterdag 25 mei 2013 is het St BarbarGilde ter opluistering aanwezig bij het feest van de Pastor. Vervolgens neemt het St BarbaraGilde op 16 juni 2013 deel aan de gildedag in Milsbeek.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker