Gerard van Tienen Koning van St BarbaraGilde

Het was zondag 3-7-2022 een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Meerdere schutters maakte kans op de titel. Onder een aangenaam zonnetje kon je de spanning voelen. De laatste 5 schutters waren even kansrijk met Gerard als uiteindelijke winnaar.

Met luide trom werd de scheidende koning Anna-Marie Verberk aan de Jachthoornstraat opgehaald. Vervolgens trok het gilde naar de Mariakapel waar een korte overdenking werd gehouden door Pastor James. Na het aansteken van de gildekaars toog het gilde naar het gildeterrein.

Met de ontvangst van de ereschutter Pastor James genoot het geheel op het gildeterrein van een goede lunch. Nadat de boze geesten waren verdreven door 3 keer rond de boom te trekken verloste James de vogel met een wel gemikt schot uit zijn “ lijden”. Ook dit jaar bleek dat de vogel zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Er waren maar liefst 211 schoten nodig om de  houten vogel naar beneden te halen. Gerard van Tienen was de gelukkige. Hij mocht de laatste stukken van de boom schieten waarbij iedereen dacht dat een van de 4 voor gaande schutters deze klus wel zou klaren. Voor Gerard is dit de 4e Koningstitel.

Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning, met deze keer een bijzondere Zwitserse Erewijn, geschonken door de zus van onze overleden 1e Deken, Boris Chapchal, werd de dag afgesloten met een gezellige en heerlijke BBQ, prima verzorg door de Brouwketel.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker