Dodenherdenking 4 mei 2021

Door de aanhoudende corona problemen wordt ook dit jaar in heel Nederland de dodenherdenkingen maar beperkt georganiseerd. Ook in de gemeente Mill en Sint Hubert verloopt dit weer in alle stilte. Waar voor Corona het St  BarbaraGilde, samen met een lokaal muziekkorps en vele genodigden, aanwezig was bij de herdenkingsdienst en de kranslegging was ook dit jaar alleen burgemeester Walraven aanwezig voor het leggen van een krans.

Om als gilde toch stil te staan bij het herdenken van alle gevallenen heeft onze koning een bloemstuk gelegd bij de herdenkingsplaquette aan de poort van de begraafplaats in Sint Hubert. Deze plaquette is aangebracht ter nagedachtenis van de omgekomen soldaten uit Sint Hubert, luitenant Cor Verbruggen en soldaat Herman van Dijk.

Door hen en alle anderen die zich opgeofferd hebben voor onze vrijheid te herdenken tonen we onze dank dat wij in vrijheid mogen leven. Met de Corona beperkingen van het afgelopen jaar hebben we een marginale indruk gekregen wat het betekent als je in je vrijheid wordt beperkt. Nogmaals dank aan allen die zich hebben opgeofferd in hun strijd voor vrijheid. Foto’s

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker