Barbaraviering en prijsuitreiking kruisboogcompetitie van het St BarbaraGilde

prijswinnaars-kruisboogwip-2016Zondag 9 oktober 2016 vierde de parochie St Hubertus en Barbara uit Sint Hubert, het jaarlijkse Barbarafeest. Normaal wordt Barbara op 4 december herdacht. Doordat begin december de aandacht vooral gaat naar het Sinterklaasfeest en de Advent vieringen is op initiatief van Pastor Bogers, die we kort geleden met gilde eer mochten begeleiden naar zijn laatste rustplaats, in het verleden gekozen om in oktober stil te staan bij wie, wat en waarvoor Barbara staat. Aangezien de heilige Barbara ook de patroonheilige van het Sint Huberts gilde is wordt de viering met gilde eer gehouden.

Volgens traditie trekken de gildebroeders en –zusters na de viering, middels een stop bij de kapel aan de Past. Jacobsstraat, naar het schietterrein. Gezamenlijk werd er geluncht, waarbij iedereen genoot van de geweldige Zondagse soep die wil Dekkers had gemaakt. Na de lunch kreeg Gerrit Nabuurs de wisseltrofee van de kruisboog-wip competitie overhandigd. Tevens kreeg hij een “gouden” medaille omgehangen. Naast Gerrit was Ad Schuurmans als nummer 2 geëindigd en deelde Tanja Peters en Tiny Verberk de 3e plaats. Jammer dat Tanja niet aanwezig kon zijn bij de huldiging, maar ze kreeg haar verdiende medaille de volgende dag. In een heroïsch optreden had zij zich op de laatste competitieavond naar de 3e plaats geschoten. Op onze site, www.barbaragilde.nl meer hierover. Na de huldiging gingen de gildeleden naar de schutsboom om te strijden wie de meeste klosjes van de schutsboom naar beneden kan halen. Na het schieten werd de middag afgesloten met een gezellig samenzijn. Foto’s van deze middag.

Een van de activiteiten van het St BarbaraGilde is het opluisteren van bijzondere momenten in onze gemeente. Het is echter noodzakelijk dat meerdere broeken van gildebroeders worden vervangen. Het Gilde heeft zich daarom ingeschreven voor het Fonds Maatschappelijke Betrokkenheid van de Rabobanken. Het zou ons helpen bij het financieren van de kosten, als u, mits u lid bent van de Rabobank, een van uw 5 stemmen aan het St BarbaraGilde zou gunnen. Stemmen kan nog tot 20 oktober 2016.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker