BarbaraGilde eert vaandrig Willy

Op zondag 21 november 2021 trok het St BarbaraGilde uit Sint Hubert in vol ornaat naar het verzorgingscentrum de Buitenhorst aan de Looierijweg in Mill.

Sinds enkele dagen is vaandrig Willy Dekkers, wegens gezondheidsproblemen, opgenomen in het verzorgingstehuis. Willy droeg jarenlang het hoofdvaandel van ons gilde en heeft menigeen overvendeld. Volgens oud gebruik hebben uitsluitend kerkelijke of bestuurlijke overheden daar recht op.

Het St BarbaraGilde maakte voor Willy graag een uitzondering. Door hem te overvendelen wilden ze hem eren en bedanken voor het jaren lang trouw bewaken van het hoofdvaandel. Willy werd tijdens het bezoek gevraagd om nog een keer de zorg voor het originele, maar zware hoofdvaandel, op zich te nemen. Dit in Polen, in een klooster, door alleenstaande vrouwen, gemaakte vaandel is van uitzonderlijke kwaliteit maar te zwaar voor het overvendelen, hiervoor is een veel lichtere exacte kopie van het vaandel beschikbaar. Willy was zeer vereerd met de overvendeling zeker omdat een deel van de overvendeling werd gedaan door huidige Koning Anna-Marie Verberk.

Onder een kop koffie werd nog na gepraat en werd Willy door alle gilde leden bedankt.

Het St BarbaraGilde wenst Willy veel sterkte toe bij de moeilijke omstandigheden waarmee hij geconfronteerd wordt.

Zie foto`s

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker