Anna-Marie Verberk nieuwe Koning van het St BarbaraGilde

Het werd zondag 9-6-2019 een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Meerdere schutters maakte kans op de titel. Onder een aangenaam zonnetje waren de laatste 5 schoten zenuwslopend en kon je de spanning voelen.

Omdat hij door voetklachten slecht ter been is, is de scheidende Koning Gerrit Nabuurs met de koets aan de Zandbergseweg opgehaald. Vervolgens trok het gilde naar de kerk voor het bijwonen van de Heilige mis. Een mooie Pinkster mis waarbij Pastor Bas van Dijk ook aandacht had voor de traditie van het koning schieten van het gilde. Na de dienst stopte het gilde bij de Mariakapel voor het aansteken van de gildekaars.

Doordat de afgesproken en geplande ereschutter, de voorzitter van de ondernemersvereniging, niet kwam opdagen, moest er naarstig naar een vervangende schutter worden uitgekeken. De als belangstellende aanwezige Pastor Bas van Dijk verklaarde zich gaarne bereid om in te vallen en de vogel met een eerste schot uit zijn lijden te verlossen. Ook dit jaar bleek dat de vogel zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Er waren maar liefst 255 schoten nodig om de kurkdroge vogel naar beneden te halen. Anna-Marie Verberk was de gelukkige. Zij mocht de laatste stukken van de boom schieten waarbij iedereen dacht dat een van de 4 voor gaande schutters deze klus wel zou klaren. Voor Anna-Marie is dit de 2e Koningstitel. Naast de Koningstitel is Anna-Marie ook Koning op de kruisboog. 2 Geweldige prestaties van onze beste vrouwelijke schutter. Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning werd de dag afgesloten met een gezellig treffen.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

04 mei 2024
Dodenherdenking Mill

12 mei 2024
Mariaviering

19 mei 2024
Koning schieten

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker