Ad Schuurmans Kruisboog Koning 2017.

Traditiegetrouw sloot het St BarbaraGilde het winterseizoen af met het kruisboog-Koning-schieten. Om de beurt schoten de schutters hun pijl naar de roos om zo hun serie van 10 schoten vol te maken. Aanvankelijk leek het een spannende strijd te worden maar gaande de wedstrijd viel de een na de andere schutter af voor de titel. Alleen Ad Schuurmans wist zich verzekerd van een vaste hand waardoor zijn score telkens een 9 of 10 was. Na 5 beurten hadden de andere schutters allemaal al een afzwaaier gehad die in de 7 of lager belande. Na 10 beurten had Ad een totaal van 93 punten waarmee hij ruim afstand had genomen van de overige gildebroeders en -zusters. Tiny Verberk werd met 86 pnt 2e gevolgd door het 3 tal Gerard, Tanja en Martien met 80 pnt. Totalen die beduidend lager lagen dan in voor gaande jaren. Na de huldiging van de kruisboog-Koning, door onze 1e Deken Boris Chapchal, maakte de competitieleider, Tiny Verberk, de uitslag van competitie bekent.

De 9 schutters hadden totaal 1690 keer geschoten waarvan 110 10+’n, een knappe prestatie van alle schutters. Mede door 2 beurten van 95 punten wist Tiny Verberk niet alleen de hoogste competitiescore te realiseren maar, met een gemiddelde over zijn beste 10 beurten van 9.24, tevens, voor de 1e keer de competitie te winnen. Hiermee komt Tiny, voor een jaar, in het bezit van de nieuwe “Wim van Tienen” wisseltrofee. Doordat Ad Schuurmans de vorige wisseltrofee, na 3 overwinningen op rij, definitief in zijn bezit kreeg, had Gerard van Tienen een nieuwe trofee, genoemd naar zijn vader, geschonken. Martien Strijbosch volgde met 9.10 op de 2e plaats slechts 0.07 punt voor Ad Schuurmans die 3e werd. In de middenmoot was Anna-Marie Verberk te sterk voor de concurrerende mannen waardoor zij 4e werd met een scoren van 8,68. De rode lantaarn ging naar Wil Dekkers. Na de huldigingen werd de avond afgesloten met een gezellig samenzijn en het doornemen van allerlei competitie wetenswaardigheden.  Zie foto’s

Eindstand 2016-2017
Naam Gemiddelde score
Tiny Verberk 9,24
Martien Strijbosch 9,10
Ad Schuurmans 9,03
Anna-Marie Verberk 8,68
Gerrit Nabuurs 8,61
Huub Raijmakers 8,49
Wil Dekkers 8,30
Gerard v. Tienen  * 8,60
Tanja Peters  * 8,53

* Onvoldoende schietbeurten voor kwalificatie

Het eerstvolgende optreden van het St BarbaraGilde is tijdens het jubileumfeest van de Jachthoorn op Koningsdag. Geïnteresseerde kunnen dan kennis maken en zelf schieten met de kruisboog.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker