Ad Schuurmans beste schutter van het St BarbaraGilde

Het is inmiddels een traditie geworden dat de laatste avond van het winterseizoen wordt afgesloten met het vlakboog koning schieten. Op deze avond vindt ook de prijsuitreiking plaats van de vlakboogcompetitie. Voordat de laatste wedstrijden werden geschoten was al duidelijk dat Ad Schuurmans de titel van Tiny Verberk zou over nemen en voor een jaar de houder van de Wim van Tienen wisseltrofee zou worden.

Voor alle Gilde broeders en –zusters bleef overeind dat ze op de afsluitende avond zich tot Koning op de vlakboog konden kronen. Het liep echter heel anders als alle gildeleden hadden verwacht. Of het door de spanning kwam of het om de beurt moeten schieten de scores bleven bij iedereen ver achter bij wat ze normaal laten zien. Alleen Martien Strijbosch en Ad Schuurmans sloten de wedstrijd af met een score van boven de 80 punten, waarbij de laatste jaren een score van boven de 90 punten nodig was om Kruisboog Koning te kunnen worden. Met slecht 89 punten mag Ad zich weer een jaar Koning van de Kruisboog noemen want in 2017 ging hij ook al met de titel aan de haal.

Naast de huldiging van de Koning werden ook de eerste drie schutters van de competitie gehuldigd. Bekijk foto’s

1e plaats Ad Schuurmans, 2e plaatst Tiny Verberk, 3e plaats Anna-Marie Verberk, een prachtig resultaat van onze vrouwelijke schutter en gilde zuster.

Hiermee was voor Ad het huldigen nog niet voorbij. Door, mede bestuurslid Anna-Marie, kreeg hij een jubileumspeld voor zijn 25 jarig lidmaatschap van het St BarbaraGilde.

Medio april starten we weer met ons zomer programma. Dan kan er wekelijks geoefend worden met het geweer en om de 14 dagen wordt er kruisboog op de wip geschoten. Mocht u hier interesse in hebben of bent u op zoek naar nadere informatie over het gilde kun je via info@barbaragilde.nl contact opnemen met het St BarbaraGilde uit Sint Hubert.

Agenda

Meer informatie over de komende activiteiten vindt u in ons uitgebreide overzicht

23 juni 2024
Gildedag Haps

08 september 2024
Gildedag Oeffelt

Berichtenarchief
eXTReMe Tracker